Terug naar overzicht

Unpaid

Unpaid is het online platform waarop iedereen, met een Belgisch ondernemingsnummer (bedrijven, zelfstandigen, Vzw’s …),onbetwiste facturen kan innen.

De nadruk bij Unpaid ligt op gebruiksgemak en efficiëntie. Het indienen van een onbetaalde factuur gebeurt volledig online.

Bovendien moet je, dankzij de koppeling tussen Unpaid en Octopus de facturen niet meer uploaden. Beide systemen zijn aan elkaar gekoppeld en kunnen de nodige informatie uitwisselen. Wij controleren grondig jouw onbetaalde factuur én ook de solvabiliteit van de debiteur.


Eenmaal je een dossier hebt aangemaakt gaat de deurwaarder van Unpaid, 5 werkdagen later, naar jouw debiteur met een aanmaning tot betaling. De debiteur heeft vanaf dan 1 maand en 8 dagen de tijd om de schuld te betalen. Doet hij dat niet dan ontvangen wij automatisch een machtiging om beslag te leggen en openbaar te verkopen en dit zonder langs een rechtbank te passeren.

Algemene beschrijving

Men kan een onbetaalde b2b factuur volledig online gaan innen. Hierdoor worden hoge gerechtskosten en/of incassokosten vermeden. Unpaid is niet alleen volautomatisch maar werkt ook heel snel.

De klant krijgt bij succesvolle inning het volledige onbetaalde bedrag. Dankzij de IOS procedure waarop Unpaid draait is dit in 89% van de gevallen binnen de 38 dagen. Bij Unpaid wordt er niet gewerkt met abonnementskosten, de klant is is dus volledig vrij om te kiezen hoeveel en wanneer hij claims wil indienen.

Informatie omtrent de koppeling met Octopus

Facturen uit Octopus worden via een API-koppeling online doorgestuurd.

Hoe breng je de koppeling tot stand?

Als je nog geen Unpaid account hebt, maak er dan eentje aan. We hebben enkel een e-mail adres en een paswoord nodig. Op deze pagina kan je je e-mailadres ingeven en krijg je instructies om een account op Unpaid aan te maken.

1. Log in op unpaid.be met je email adres en paswoord
2. Ga naar jouw account via het hoofdmenu en klik op 'Uw claims'
3. Klik in het menu, onder 'Facturen om in te vorderen', op “Octopus” om de connectie te maken met je Octopus account.
4. Vanaf nu krijg je in je Unpaid account automatisch een lijst te zien van Octopus facturen die je kan invorderen.

Prijs

De koppeling tussen Octopus en Unpaid is helemaal gratis.

Als je een dossier indient betaal je een voorschot tussen de 166,93 € en 394,91 € afhankelijk van de totale te innen som.

De prijzen vindt u steeds terug op onze FAQ pagina onder “wat kost Unpaid”.

Deze kosten worden integraal op de debiteur verhaald. Bij een succesvolle invordering krijg u dit dus integraal terugbetaald.

Meer informatie

#Facturatie #Dossieropvolging #Betalingen #Facturen innen

Terug naar overzicht
Ontdek in deze video hoe Unpaid werkt!