Terug naar overzicht

Online boekhoudplatform biedt meer efficiëntie en flexibiliteit

Wpcover 1 9 888x500

Dit stuk kwam tot stand dankzij de samenwerking met Mediaplanet voor bijlage Ondernemen - De Morgen. Lees het originele artikel hier.

De toekomst is digitaal, zeker wanneer het op het bijhouden van je boekhouding aankomt. Boekhoudkantoren beseffen dan ook dat ze daar proactief op moeten inspelen om concurrentieel te blijven. Zij die intussen volledig digitaal en in de cloud werken, hebben zo al enorme winsten geboekt.

“De boekhoudsector evolueert enorm snel”, vertelt Andries Geers, managing director van Octopus. “Online werken is op slechts enkele jaren tijd de norm geworden. Als pionier introduceerden we twintig jaar geleden al het digitale boekhouden. Zo ontwikkelden we een gebruiksvriendelijk en betaalbaar cloudpakket waarmee ondernemers zelf een groot deel van hun boekhouding kunnen doen.”

“Enerzijds krijgen ondernemers hiermee een beter zicht op hun bedrijf en anderzijds kunnen accountants evolueren naar een beter niveau van dienstverlening. Bovendien kan zo heel wat dubbel werk worden uitgespaard. Zowel het aanleveren, het verwerken als het rapporteren gebeurt namelijk veel efficiënter. Tegelijk is het een oplossing om het tekort aan accountants voor een stuk op te vangen.”

Open en toegankelijk platform

“Door in de cloud te werken, kunnen accountants hun klanten steeds een oplossing op maat aanbieden, ongeacht de grootte en situatie van het bedrijf en ongeacht hoeveel boekhoudtaken de ondernemer zelf kan uitvoeren”, aldus Geers. “Het softwarepakket groeit en evolueert mee, en dat kan niet met een vast geïnstalleerd softwarepakket. Bovendien heeft Octopus een handig klantenportaal ontwikkeld waarmee bedrijven gemakkelijk de eerste stap naar digitalisering kunnen zetten.”

“Het beheren van je boekhouding is vandaag namelijk erg complex geworden, er zijn heel wat processen op aangesloten. Open boekhoudsoftware die diverse integraties toelaat, is nu dan ook dé manier om te voldoen aan de noden van accountants. Zij moeten vandaag bovendien meer dan ooit samenwerken met hun klanten. Het zijn immers de klanten die alle bestanden moeten aanleveren waarmee zij aan de slag gaan. Ze hebben er dan ook alle belang bij om die zo vlot en foutloos mogelijk te laten aanleveren. Dat vereist uiteraard een eenvoudige en gebruiksvriendelijke tool.”

Streven naar samenwerking tussen accountant en klant

“Elke klant is anders”, klinkt het. “De ene klant wil zoveel mogelijk van zijn boekhouding zelf doen, anderen moet je er helemaal niet mee lastigvallen. Maar ook daartussen zijn er heel wat gradaties in het vereiste instapniveau. Met onze oplossingen bieden we de flexibiliteit om op die diverse niveaus in te stappen en dan naargelang de evoluerende inzichten en noden verdere stappen te zetten. Die laagdrempeligheid voor alle bedrijven heeft ons steeds onderscheiden van andere softwareaanbieders die zich vooral sterk richten op de accountants zelf. Wij zetten met ons platform eerder in op een samenwerking tussen accountant en klant.

100% Belgische vertrouwenspartner

“Octopus is één van de grootse aanbieders van boekhoudsoftware in België. We staan voor software met een gepassioneerd team, een persoonlijke service en betrokkenheid van bij de start. Zo zijn we ook als enige speler volledig in Belgische handen, waardoor deze markt meteen ook onze absolute prioriteit is en we sneller kunnen inspelen op nieuwe aanpassingen in de wetgeving. We zien het zelfs als een opportuniteit om het verschil te maken als een lokale en betrouwbare partner die dicht bij zijn klanten staat en een persoonlijke service biedt”, besluit Geers.

Probeer Octopus nu twee weken gratis

Terug naar overzicht