Algemene informatie

Octopus Accountancy Software is een product ontwikkeld en op de markt gebracht door Inaras NV, een onderdeel van de Dekimo groep.

Octopus is een Belgische onderneming en telt meer dan 35.000 dossiers waarvan de boekhouding in Octopus wordt gevoerd en meer dan 1800 accountants die hun boekhouding uitvoeren met Octopus.

Behalve het boekhouden heeft Octopus ook de perfecte oplossing voor het aanmaken van leveringsbonnen en facturen.

U kan uw facturen verwerken met elektronische facturatie via het PEPPOL netwerk en kan gebruik maken van ons rappelmanagement.

Informatie voor partners

Octopus is een veelzijdig online boekhoudprogramma die een platform wilt aanbieden voor boekhouders én ondernemers. Van het louter aanbrengen van gegevens tot het meehelpen bij de verwerking. De ondernemer beslist samen met de boekhouder over zijn bijdrage en kan zijn cijfers steeds up to date raadplegen via zijn computer, tablet of smartphone.

Vandaag wordt Octopus gebruikt voor het beheer van de boekhouding van bijna 35.000 ondernemingen door meer dan 1800 kantoren.
Ook in de opleidingen boekhouden, accountancy en bedrijfsbeheer hebben meer dan 125 scholen resoluut gekozen voor Octopus voor het vak computerboekhouden.

Informatie voor boekhouders

Octopus is een Belgische onderneming die een online boekhoudprogramma aanbiedt die op maat gemaakt is voor u als ondernemer én voor ons al boekhouder.

Wilt u graag actief meewerken aan uw boekhouding of acht u online rapportering en digitale verwerking belangrijk?
Dankzij Octopus krijgt u de keuze en is er ruimte voor een optimale samenwerking tussen ondernemer en boekhouder.

Octopus was het allereerste boekhoudprogramma dat echt in de cloud werkte.
U kiest er bij Octopus voor om voordeliger te werken, maar ook efficiënter.
U verkrijgt meer inzicht in uw cijfers en er is tijd voor meer advies van uw boekhouder.

Vandaag wordt Octopus gebruikt voor het beheer van de boekhouding van bijna 35.000 ondernemingen door meer dan 1800 kantoren.
Ook in de opleidingen boekhouden, accountancy en bedrijfsbeheer hebben meer dan 125 scholen resoluut gekozen voor Octopus voor het vak computerboekhouden.

Als ondernemer betaalt u in functie van wat u doet en in functie van de grootte van uw boekhouding.
U kiest uw Octopus abonnement (vanaf €10/maand) die u eventueel nog kan aanvullen met extra modules.

Informatie voor scholen

Octopus biedt een professioneel boekhoudprogramma aan waar we volgens verschillende cases kunnen ontdekken hoe het eraan toe gaat in de realiteit.

De cursus wordt opgebouwd rond het boek 'Computerboekhouden met Octopus' uitgebracht door Intersentia. Dit handboek is een vlotte hands-on onderdompeling in de mogelijkheden van het onlinepakket van Octopus.

In een eenvoudige starterscase leren we snel en helder de basistransacties verwerken. Dan wacht een uitdagende case, uit het leven gegrepen, met een breed gamma aan veel voorkomende complicaties en wetenswaardigheden.

De case bestaat uit drie stukken met een stijgende moeilijkheidsgraad.
We leren niet gewoon ‘boeken’, maar ook de boekhouding met inzicht organiseren.
Resultaat? Met deze actieve en creatieve benadering krijgen we de praktische vaardigheid van het werken met Octopus volledig onder de knie.

Contact marketing & communicatie