Terug naar overzicht

Vlaamse Overheid (PEPPOL)

Overheden ontvangen hun facturen via Mercurius. Dit is een federaal platform dat alle overheden zal ontsluiten. Omdat bedrijven in staat willen zijn om e-facturen te zenden naar al hun (publieke en private) klanten, was een oplossing nodig die dezelfde standaard en hetzelfde afsprakenkader biedt voor alle partijen.
Deze Europese oplossing is Peppol.

Vlaamse overheid

Algemene beschrijving

Octopus is nu ook erkend dienstverlener - Acces Point- voor het verzenden en ontvangen van documenten (e-facturen) conform het Peppol-formaat.

Wens je e-facturen te verzenden of te ontvangen in het Peppol formaat, dan kan je je gratis registreren op het Octopus Acces Point (AP), via het menu 'Bestellen, Registreer uw digitale postbus op Peppol'

Informatie omtrent de koppeling met Octopus

Geregistreerde Octopus klanten kunnen de, via hun Access Point doorgestuurde Peppol documenten, terugvinden in een specifieke map in het octopus DMS systeem in een specifieke locatie 'Inkomende Peppol Documenten'.

Indien ze worden geaccepteerd, komen ze in de Document Import Viewer, waar ze op de gekende manier kunnen worden verwerkt in Octopus.

Indien de facturatie module actief is, kunnen aangemaakte facturen via het Access point direct worden verzonden als Peppol e-facturen.

De klant (ontvanger) dient dan ook geregistreerd te zijn bij een Access Point provider zoals Octopus.

Meer informatie over het verzenden van e-facturen in het Peppol formaat kan je hier vinden.

Meer informatie

Terug naar overzicht