Terug naar overzicht

Automatisch boekingsvoorstel bij aankoopboekingen

Bij het inbrengen van een nieuwe boeking op een relatie - met ingevuld btw-nummer - zijn boekingsvoorstellen beschikbaar op basis van historische boekingen in uw dossier of op basis van boekingen voor die relatie in het ondersteunend kantoor. U kan door de voorstellen gaan door op F7 te drukken en met ALT-F7 kan u de voorstellen visualiseren.

De voorstellen zullen alleen getoond worden indien voor de relatie een geldig btw-nummer ingegeven is.

ABvbAutoBooking1

Met de toetscombinatie Alt-F7 wordt een lijst getoond met boekingsvoorstellen.

Men kan direct door de voorstellen bladeren met de F7-toets.

Het voorstel betreft een voorgestelde boekingsrekening.

Een licht gekleurde rij is een voorstel op basis van een eerdere boeking in het eigen dossier.

Een donker gekleurde rij is een voorstel op basis van een ander dossier in uw beheer of in het beheer van het ondersteunend kantoor.

De rekeningomschrijvingen die getoond worden zijn de omschrijvingen in het eigen dossier voor de meest 'naburige' rekening.

Voorbeeld:

Als een voorgestelde rekening (vb. 616205) niet voorkomt in het dossier maar een verwante rekening (vb. 616200) wel dan zal de omschrijving van die laatste rekening getoond worden in het voorstel.

Bij dubbelklikken op een rij zal dit voorstel overgenomen worden in de boeking.Indien een rekening nog niet bestaat zal gevraagd worden deze aan te maken.

In de lijst met voorstellen kan men voorstellen uit het eigen dossier verwijderen door rechts te klikken op de betreffende rij.

Dossierbeheerders aangemeld met hun B-nummer kunnen eveneens rijen verwijderen met voorstellen uit hun kantoor-dossiers

Terug naar overzicht