Terug naar overzicht

E-factuur Belgium

Ontdek op de site van e-factuur Belgium wat elektronische facturering (of e-facturering of e-invoicing) precies inhoudt, wat dit met zich zal brengen en in welke zin ook jij betrokken bent.

Algemene informatie

Of je nu bedrijfsleider, overheidsambtenaar, boekhouder of programmeur bent, je krijgt te maken met elektronische facturering. Deze website, ontwikkeld door de Federale Overheid, is bedoeld als een kruispunt voor alle actoren die met e-facturering te maken hebben.

Elektronische facturering bestaat uit de volledige automatisering van het factureringsproces, van de uitgifte van de factuur door de leverancier tot de archivering door de klant. Op die manier uitgedrukt, lijkt het eenvoudig. Maar wanneer je je in het thema verdiept om te ontdekken wat elektronische facturering allemaal inhoudt, zal je merken dat het een heel breed onderwerp is. Het omvat een hele reeks stappen, scenario’s, varianten, sectoren, economische en financiële actoren ... En het is ook een onderwerp dat constant evolueert.

Wat vindt je op deze site?

Complete, transparante, neutrale, actuele en relevante informatie over e-facturering. Deze site zal jou helpen e-facturering beter te begrijpen, waarheid en mythen te onderscheiden en te beslissen hoe je er zelf het beste uit kunt halen.

We hebben deze site opgevat als een kruispunt, waar je gemakkelijk de weg vindt naar de talrijke informatiebronnen die vandaag op het internet beschikbaar zijn. De site bevat ook een lijst van concrete oplossingen, ter aanvulling van de informatie die vandaag op de markt wordt aangeboden.

Ontdek e-factuur Belgium

Terug naar overzicht