Octopus is al jaren geschikt voor het aanmaken en verzenden van elektronische facturen en het verwerken van inkomende elektronische facturen.
Nu de federale en Vlaamse overheid aandringen op het gebruik van e-facturen of dit zelfs verplicht maken gaan we nog een stap verder.

Wat is PEPPOL?

PEPPOL staat voor Pan-European Public Procurement OnLine.

Octopus is nu ook erkend dienstverlener - Access Point- voor het verzenden en ontvangen van documenten (e-facturen) conform het PEPPOL-formaat.

Hoe kan u zich registreren?

Wenst u e-facturen te verzenden of te ontvangen in het Peppol formaat dan kan u zich gratis registreren op het Octopus Acces Point (AP) vanuit de toepassing via het menu "Bestellen, Registreer uw digitale postbus op Peppol".

Functionaliteiten in Octopus

  • Geregistreerde Octopus klanten kunnen de via hun Access Point doorgestuurde Peppol documenten terugvinden in een specifieke Map in het octopus DMS systeem.
  • Ze kunnen daar worden aanvaard en komen dan terecht in de Document Import Viewer waar ze op de gekende manier kunnen worden verwerkt in Octopus.
  • Indien de facturatie module actief is kunnen aangemaakte facturen via het Access point direct worden verzonden als Peppol e-facturen.
  • De klant (ontvanger) dient dan ook geregistreerd te zijn bij een Access Point provider zoals Octopus.

Voordelen

Facturen versturen via PEPPOL verzekert u dat uw verkoopfacturen afgeleverd worden bij uw klant. En dit op de snelst mogelijke manier. Op dezelfde wijze kan u facturen ontvangen en meteen doorsturen naar uw boekhouding.