Illustratie customersupport

Wat is Peppol en waarom is het belangrijk?

Peppol: het beveiligde netwerk voor efficiënte E-facturatie.
Als ondernemer of accountant wil je begrijpen wat Peppol is en waarom het belangrijk is. Peppol staat voor Pan-European Public Procurement On-Line, een beveiligd netwerk dat voldoet aan Europese standaarden en elektronische factuuruitwisseling mogelijk maakt. Deze Peppol-facturen worden opgemaakt in een gestructureerd 'UBL-formaat', en dit biedt zekerheid: jouw klant ontvangt de factuur exact zoals jij deze hebt opgesteld.

Peppol e-invoicing opent de deur naar razendsnelle, veilige, en grenzeloze handel. Bij Octopus begrijpen we de waarde van eenvoud en efficiëntie. Peppol e-invoicing brengt deze voordelen binnen handbereik.Octopus fungeert als een Peppol Access Point, wat betekent dat we organisaties en overheidsinstanties verbinden via dit netwerk.

Met Peppol e-invoicing verminder je het risico op menselijke fouten door handmatige processen te automatiseren. Dit bespaart tijd die anders zou worden besteed aan het controleren van facturen en het zoeken naar informatie in niet-standaard bedrijfsdocumenten.

Bovendien minimaliseer je het risico op factuurfraude. Facturen die via Peppol met Octopus worden ontvangen, kunnen volledig automatisch worden verwerkt in jouw boekhouding, waardoor je kostbare stappen bespaart.Kortom, Peppol en Octopus maken e-facturatie eenvoudig en effectief. Maak gebruik van dit beveiligde netwerk om jouw zakelijke processen te stroomlijnen en je bedrijf klaar te stomen voor de toekomst.

Octopus & Peppol: de voordelen voor jouw bedrijf

  • Naadloze Integratie: Octopus, als Peppol Access Point, zorgt voor een eenvoudige en intuïtieve integratie met het Peppol-netwerk, zodat je snel aan de slag kunt
  • Kostenbesparend: Octopus biedt een kosteneffectieve oplossing voor Peppol e-invoicing, waardoor je geld kunt besparen op traditionele papieren processen.
  • Gegarandeerde aflevering: Met Octopus als Certified Peppol Access Point kan je erop vertrouwen dat je elektronische facturen veilig en tijdig worden afgeleverd bij de juiste ontvanger.
  • Veiligheid en privacy: Octopus hanteert strenge beveiligingsnormen om ervoor te zorgen dat Peppol-facturen ontvangen, Peppol-facturen versturen, alsook je bedrijfsgegevens te allen tijde veilig zijn.
  • Internationale compatibiliteit: Octopus maakt gebruik van internationale standaarden, wat betekent dat je probleemloos kunt communiceren met internationale bedrijven en overheidsinstanties via het Peppol-netwerk.
  • Tijdsbesparing: De efficiënte processen die Octopus biedt als Peppol Access Point, zorgen voor aanzienlijke tijdsbesparingen bij het beheren van je zakelijke documenten.
  • Ondersteuning: Octopus biedt uitstekende ondersteuning, zodat je snel vertrouwd raakt met het systeem en er het maximale uit kunt halen.
  • Toekomstgericht: Door Peppol te omarmen via Octopus, ben je voorbereid op de toekomst van elektronische documentenuitwisseling, wat de concurrentiepositie van je bedrijf versterkt.
  • Milieuvriendelijk: Door Peppol-facturen te versturen via Peppol e-invoicing, draag je bij aan een milieuvriendelijkere bedrijfsvoering.

Dus, of je nu een ondernemer bent die op zoek is naar een slimmere manier om zaken te doen of een accountant die efficiëntie wil toevoegen aan de diensten die je aanbiedt, Peppol e-invoicing met Octopus heeft iets te bieden.

Samen een digitale toekomst

Bij Octopus zijn we er trots op om samen met jou de weg naar een digitale toekomst te plaveien als Peppol Access Point. We begrijpen dat elk kantoor verschillende soorten dossiers en zakelijke behoeften heeft. Daarom bieden we een flexibele oplossing waarmee we jouw kantoor en onderneming digitaal kunnen positioneren, ongeacht de complexiteit.

Onze deskundige teams staan klaar om samen met jou een roadmap uit te tekenen die perfect aansluit bij jouw doelen en behoeften. We zorgen ervoor dat digitalisering toegankelijk en behapbaar is voor elk kantoor en iedere ondernemer.

Illustratie valueformoney k 01

Of je nu te maken hebt met diverse dossierstructuren, verschillende zakelijke processen, of specifieke eisen, Octopus biedt de ondersteuning en oplossingen die je nodig hebt om soepel over te stappen naar een digitaal tijdperk.

Met Octopus ben je goed voorbereid om de digitale kaart te verkennen en te profiteren van de voordelen van het Peppol-netwerk. Samen kunnen we jouw kantoor en onderneming digitaal laten floreren.

Heb je nog vragen of wil je meer te weten komen over hoe je met Octopus aan de slag kunt gaan? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je te helpen jouw bedrijf future proof te maken.